Suvremeni traktori koriste dizelske motore, od 18 do 575 konjskih snaga (15 do 480 kW). Varijante klasičnog dizajna uključuju i umanjene livadske traktore i njihove rođake vrtne traktore, u rasponu od 10 do 25 konjskih snaga, koji se koriste za manje poslove na farmama (obrada trave i vrta). Većina traktora ima mogućnost prijenosa snage na druge strojeve kao što su balirka, kosilica ili rezač. Proizvođači su nastavili iz svojih strojeva izvlačiti maksimume snage, što je vidljivo iz predstavljanja 10 novih modela koji se očekuju na tržištu ove godine.

„Claas“ Axion i Jaguar serije 800

""Među novim strojevima iz Claasa, ističu se nagrađivani traktor Axion serije 800 te novi kombajn Jaguar serije 800. Traktori serije 800 pokretani su 6,7 litrenim FPT Cursor 9 motorom koji isporučuje snagu u rasponu od 215 – 264 KS.

„Valtra S-serija“

""Proizvođač „Valtra“ je na ovogodišnjem sajmu LAMMA izložio traktore S-serije, koji predstavljaju perjanicu njihove game traktora. Jedan od najvažnijih noviteta u kabini je kontrolni ekran u boji, te modernizirani raspored i ergonomija upravljačkih funkcija. Promjene su napravljene i ispod poklopca motora. Predstavljen je novi 6-cilindrični, 8.4 litreni Agco Power motor koji razvija okruglih 370 KS. Pomoću dvostrukog turbo punjača razvija se okretni moment od 1590 Nm a „boost“ funkcija omoućava dodatnih 30 KS.

„Massey Ferguson“ serija 6600

""Proizvođač najvećeg 4-cilindričnog traktora na svijetu je Massey Ferguson, sa svojom serijom 6600. Strojevi ove serije jamče snagu i komfor znakovitu za traktore s većim brojem cilindara. U seriji se nalazi 5 modela, s rasponom snage od 120 KS, koliko ima model 6612, pa sve do 175 KS, koliko ostvaruje model 6616. Snagu isporučuje 4,9 litreni Agco Power motor, a na raspolaganju su prijenosi koji uključuju Masseyev jednostavni Dyna – 4 prijenos, koji se kombinira sa strojevima manje snage, te popularni Dyna – 6 i uglađeni Dyna – VT, za snažnije motore.

„Same Deutz-Fahr“ serija 9

""Na sajmu LAMMA u Engleskoj predstavljena je Deutz-Fahrova serija 9, koja broji 4 modela. Ova je serija omogućila ovoj kopaniji ulazak u ligu „snagatora“, budući da najsnažniji model ove serije isporučuje 340 KS. Motor obujma 7,8 litara uparen je sa ZF Terramatic TMT 32 CVT prijenosom. Traktor teži nešto manje od 10 t, što ga čini pogodnim odabirom za zahvate oranja. Na sajmu su predstavljeni i novi traktori iz serije Virtus, Explorer, Dorado i Tiger.

„New Holland T8s“

""Traktori kompanije New Holland T8s, proizvedeni u SAD-u, jedni su od najsnažnijih konvencionalno oblikovanih traktora na svijetu. Raspon snage za šest modela iz CVT linije kreće se od 273 do 419 KS, što znači da najveći model T8 raspolaže s više snage od najslabijeg modela T9. Snaga dolazi od 8,7 litrenog FPT motora, a posljednji modeli imaju 500 mm veći međuoosovinski razmak u svrhu poboljšanja stabilnosti i trakcije na polju.

„John Deere“ serije 7R i 8R

""Nastavno na prošlogodišnje novitete, kada je John Deere prikazao čitav niz novih različitih traktora, kombajna i priključaka i ove je godine ovaj proizvođač predstavio dosta noviteta. U prvom planu su nove serije traktora velike snage, 7R i 8R, kojima je dodatno povećana snaga, te je dodana opcija novog mehaničkog prijenosa, za kojeg proizvođač tvrdi da osigurava veću učinkovitost rada te manju potrošnju goriva. Serija 7R nudi se u rasponu snage od 210 – 310 KS a serija 8R nudi strojeve snage od 270 – 370 KS. Novi prijenos, nazvan E23, je 100 % mehanički, te je kao takav učinkovitiji od CVT prijenosa, koji koristi elemente hidrostatičkog pogona. Kako bi se omogućilo lagano prebacivanje brzina, postoje 23 usko grupirana mjenjačka omjera – njih 14 upotrebljava se pri brzinama od 2,5 do 16 km/h.

„Kubota“ serije MGX, M6060 i M7060

""Ova tvrtka s japanskim korijenima proizvodi širok raspon traktora, te ostalu poljoprivrednu mehanizaciju. U glavnoj su ulozi serije traktora MGX, M6060 te M7060. Raspon njihove snage kreće se od 60 – 70 KS a opremljeni su prijenosom od 18 brzina. Motori su opremljeni common rail tehnologijom, koja je zamijenila izravno ubrizgavanje, a ugrađen je i filtar čestica, kako bi se udovoljilo propisima o emisiji štetnih čestica.

„Case“ Magnum i Quadtrac

""Tvrtka Case predstavila je svoju novu 6 – cilindričnu seriju modela traktora Magnum CVX, te manju, 4 – cilindričnu seriju Maxxum CVX. Serija MAXXUM CVX broji 3 modela te je prva serija iz game 4- cilindričnih traktora ovog proizvođača koja koristi bezstupanjski prijenos. Dostupni su modeli sa 110, 120 i 131 KS. Magnum 370 CVX opremljen je CVT prijenosom te funkcijom „active-stop“, koja omogućava zaustavljanje na nagibima bez upotrebe kočnica. Snagu isporučuje 8,7 litreni FPT motor. Raspon snage kreće se od 367 – 419 KS dok je maksimalni okretni moment od 1806 Nm dostupan od 1400 -1600 okretaja u minuti. Case je izložio i svoj Quadtrac 620 – najsnažniji traktor na svijetu iz serijske proizvodnje. Ovaj 629 KS snažan stroj pokreće 12,9 litreni 6 – cilindrični motor koji gorivo crpi iz spremnika zapremnine 1900 L. Motor je uparen s automatskim 16×2 Powershift prijenosom.

„McCormick X7“

""Tvrtka McCormick predstavila je svoju seriju traktora ProDrive X7. Serija broji 6 modela 4 i 6-cilindričnih traktora, maksimalne snage 212 KS. Svi modeli su opremljeni novom „Premiere“ kabinom u koju je ugrađen sustav MySwitch. Sustav služi za kontroliranje 4 različitih funkcija – isključivanje prijenosa, pogona na sve kotače, blokadu diferencijala, te automatskog mjenjača.

„Challenger“ serije E

""Još jedan proizvođač koji je povećao snagu svojih strojeva je Challenger. Posljednja verzija njihovog gusjeničara je nazvana MT875E te isporučuje maksimalnu snagu od 640 KS. To je ujedno i prvi puta da je 12-cilindrični motor ugrađen u traktor gusjeničar – radi se o 16,8 litrenom Agco Power motoru. Challenger je tako proizveo svoj najjači traktor u povjesti, koji je ujedno i treći najjači traktor na tržištu.