Sponzorirani prilog


Novi Fendt 300 – serija idealna za hrvatske prilike

""S novim modelima serije 300, redom 310, 311, 312 i 313, Fendt je postigao veće okretne momente, te bolju vučnu snagu. Novi Fendt 300 Vario, ima najveću dopuštenu težinu od 8.5 tona. Fendt sa svojom Vario transmisijom se već godinama odlikuje visokom učinkovitošću, pouzdanošću, te jednostavnošću upotrebe. Kombinacijom 210 litarskog spremnika i AdBlue spremnika zapremnine 22 litre, omogućuje velik broj radnih sati bez prekida.

Prostrana kabina
Po prvi puta Fendt Vario 300 opremljen je VisioPlus kabinom, koja omogućuje iznimnu preglednost sprijeda, okomito i prema dolje. Neodoljiv osjećaj prostranosti u novoj kabini, zapremnine 2520 l, svakako je velika prednost, kao i veliko vjetrobransko staklo koje seže do krova, osiguravajući savršenu vidljivost, i kod priključivanja utovarivača, a vidljivost poboljšavaju i svjetla na krovu. Variocentar koji obuhvaća sve operativne sustave, sad već standardno smješten je na desnoj strani traktora, kraj desnog blatobrana. Ergonomična i jednostavna upravljačka konzola, osigurava savršeno upravljanje traktorom.
Traktor odlikuje 4-cilindrični motor AGCO s izravnim ubrizgavanjem goriva, te elektronički kontroliranim ventilom koji preusmjerava ispušne plinove iz turbine u turbo sustav motora. Motori dolaze u rasponu od 110 do 138 KS, a okretni moment im je povećan od 42 – 55 %. Traktor Fendt serije 300 zamišljen je kao iznimno štedljiv, kod 2100 okretaja u minuti, te kompletno novog sustava dovoda zraka, s visokokapacitetnim zračnim filterima i većim sustavom hla đenja, osigurao je visoke performanse s nižom potrošnjom goriva.

Ekskluzivni Vario 1000, i najprodavaniji Vario 700

""Fendt Vario 1000, je potpuno nova serija traktora velikih snaga i performansi, namjenjena globalnom tržištu, a odlikuju je traktori snaga od 380 do 500 KS. Visine 3.60 metra i težine od 14 tona, nije posebno potrebno opisivati o kakvoj grdosiji je riječ. Uspoređujući Fendt s ostalim konvencionalnim proizvođačima iste klase, serija Vario 1000 je znatno lakša, pokretljivija i pruža bolju vidljivost, čime doprinosi svojoj svestranosti. Dobro poznata kabina x5 iz serija 800 i 900, kompletno je redizajnirana, pruža mnogo više radnog prostora, a interijer se vrlo jednostavno održava zahvaljujući sofisticiranim materijalima. Serija Vario 1000 bit će dostupna u 4 verzije, Fendt 1038 Vario (380 KS), 1042 Vario (420 KS), 1046 Vario (460 KS), i model 1050 od 500 KS. Fendtov 700 Vario je najprodavaniji traktor poznatog brenda, a posebno je zanimljiv, jer ima ugrađen 6-cilindarski motor, čime se znatno smanjuje potrošnja. Zanimljiv je i dvokružni kočioni sustav kroz veliki kut preglednosti od 300 stupnjeva, čime se povećava sigurnost, te postižu idealni uvjeti upravljanja, te BiLED lampe koje se odlikuju svojom dugovječnošću, jer troše manje struje. Zaključno, Fendt ponovno osvaja inovacijama.

Prethodni članakHrvatska poslala Program za ruralni razvoju u Europsku komisiju
Sljedeći članakNova prilika za hrvatske vinare- objavljen natječaj za sufinanciranje promidžbe na tržištima trećih zemalja
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985. g. u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje preddiplomski studij Agroekologija na Agronomskom fakultetu, zatim diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam koji završava 2012. g. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof. dr. sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt) te Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt). Od 2014. urednik u Gospodarskom listu; autor nekoliko stručnih i znanstvenih članaka. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi. U Stil pekarni radio kao prodajni predstavnik tijekom studija. U Interpunktu tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji kao voditelj evenata za razne klijente. Služi se engleskim i osnovno španjolskim jezikom. Područja interesa: precizna i ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, ljekovito bilje, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. Znanstvene publikacije: https://www.bib.irb.hr/pregled/profil/38362