Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je novu isplatu za odobrene zahtjeve za potporu u ukupnom iznosu od 476,6 milijuna kuna.

Isplaćena su regionalna plaćanja (ostale vrste korištenja zemljišta, livade i pašnjaci, tov goveda i duhan), zatim dohodovna potpora  I i II skupine, specifična potpora u stočarstvu te intervencije na tržištu proizvoda ribarstva te uzgoj i prerada ribe IV kvartal za 2012. godinu.

 

Za danas je planirana isplata za mjere tržišne intervencije za mandarine, zatim mjere ruralnog razvoja (ekološka proizvodnja, integrirana proizvodnja, očuvanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja i teži uvjeti gospodarenja) u ukupnom iznosu od  89,6 milijuna kuna.

Podsjećamo sve korisnike da se isplate vrše isključivo na žiro račune koje su korisnici  evidentirali u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava.

www.apprrr.hr

Prethodni članakPanacota s jagodama
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.