Očuhu sam bio jamac za kredit, koji nije plaćao te sam ga otplaćivao oko 3 godine i platio cca 50 000 kuna. Očuh ima nekretninu na sebi, odnosno banka po tom kreditu je izvršila zabilježbu. Ako se zaposlim, uredno mi se šalje ovrha na plaću. Od banke sam zatražio da pošto sada nije u mogućnosti se naplatiti od mene, da proda stan na koji je izvršila zabilježbu iz razloga što je dug kredita oko 17 000 kuna, neplaćenih rata. Preostaje još oko 6000 eura glavnice, što je meni u tom slučaju učiniti?
Tužbom tražite povrat sredstava kojima ste otplaćivali kredit uvećano za zakonske zatezne kamate. Pazite na zastaru (stjecanje bez osnove, zastara 5 godina) i angažirajte odvjetnika. Niste nasljednik očuha pa ne možete naslijediti imovinu za koju ste plaćali.

M. D.

Prethodni članakNewsletter 18/2015
Sljedeći članakNelegalna nadogradnja od strane susjeda
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.