Potpisao sam sporazumni otkaz ugovora o radu uz otpremninu i otkazni rok. Ostalo mi je 9 dana neiskorištenog godišnjeg odmora i 28 slobodnih dana. Imam li pravo na godišnji odmor za 2013.g. i pravo na novčanu naknadu do prijevremene mirovine?
Pravo na godišnji odmor za 2013.g. stječete ako ste u 2013.g. radili. Obzirom da niste napisali datum prestanka ugovora o radu ne mogu Vam odgovoriti na pitanje imate li pravo na godišnji odmor u 2013.g., Za ostvarivanje novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti i ostalih prava obzirom da ste potpisali sporazumni raskid ugovora o radu, obratite se u Hrvatski zavod za zapošljavanje gdje će Vam prema podacima iz radne knjižice i sporazumnog raskida ugovora o radu, dati točne podatke o Vašim pravima.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Prethodni članakNova isplata iz Programa ruralnog razvoja za rukovanje stajskim gnojivom
Sljedeći članakKako nastaje medljikovac?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.