Godine 1997. kupio sam kuću i neke površine. Navedene površine upisane su u zemljišnu knjigu s napomenom da je kuća sagrađena bez građevinske dozvole. U međuvremenu je proveden postupak preoblikovanja zemljišnih knjiga u kojem je upisana pogrešna površina mojih nekretnina. Želim legalizirati nekretnine, pa me zanima mogu li se ispraviti te pogrešno upisane površine?
U postupku legalizacije ćete angažirati mjernika i arhitekta koji će utvrditi točne površine nekretnina te o tome sastaviti potrebnu dokumentaciju. Kada provedete postupak legalizacije, možete u zemljišnoknjižnom odjelu općinskog suda pokrenuti postupak za ispravak pogrešnog upisa.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Prethodni članakAGRA -54.međunarodni poljoprivredno prehrambeni sajam
Sljedeći članakZa skladištenje poljoprivrednih proizvoda isplaćeno 3,4 milijuna kuna iz IPARD-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.