Vlasnik sam poljoprivredne ljekarne. Imam dvojicu radnika u stalnom radnom odnosu, a ja sam sada u mirovini. Na koji način može raditi moja poljoprivredna ljekarna pod mojim stručnim nadzorom, a da u radni odnos ne uzimam diplomiranog inženjera, jer u tom slučaju ljekarna više ne može poslovati pozitivno?
Kao što sami znate u poljoprivrednoj ljekarni treba biti zaposlen, u radnom odnosu inženjer agronomije ili slične struke. Vi kao umirovljenik ne smijete raditi, jer ćete izgubiti pravo na mirovinu. Raspitajte se u podružnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da li postoji mogućnost da kao umirovljenik budete angažirani u vođenju ljekarne.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur. 

Prethodni članakŠto učiniti da se zaštiti vlasništvo?
Sljedeći članakSporazum o podijeli nekretnina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.