Državna cesta prolazi ispred moje kuće. Poduzeće “Ceste” iskopale su grabu u kojoj ostaje voda i ta mi voda ulazi u konobu. Tražio sam da očiste tu grabu, ali to nisu učinili. Kome da se obratim?
Trebate se prvo obratiti “Cestama” i pismenim putem zatražiti da u određenom roku zatrpaju grabu u kojoj se sakuplja voda koja Vam ulazi u konobu. Ako Vam ne odgovore, odnosno ako ne zatrpaju grabu, možete kod Općinskog suda na čijem se području nalazi Vaša kuća pokrenuti postupak u kojem ćete tražiti da “Ceste” zatrpaju grabu, a sud će im u svojoj odluci narediti da to učine u određenom roku. Prije pokretanja postupka možete zatražiti da im opomenu pošalje odvjetnik, tako će možda ozbiljnije shvatiti Vaš zahtjev.

Prethodni članakOtvorenje Plavog ureda- poduzetničkog centra Grada Zagreba
Sljedeći članakSkidanje poklopca za vrijeme vrenja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.