Imam li pravo na prijevremenu starosnu mirovinu 2014. godine kada navršavam 56 godina života i provela sam u poljoprivrednom osiguranju 31 godinu, s tim da nisam podmirila doprinose za 6 godina.
Prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, u 2014. godini pravo na prijevremenu starosnu mirovinu stječe žena s navršenih 56 godina života i mirovinskim stažem od 31 godine. Moći ćete ostvariti pravo na prijevremenu starosnu mirovinu 2014. godine pod uvjetom da podmirite sve dužne doprinose za 31 godinu mirovinskog staža, jer s 25 godina staža za koji su podmireni doprinosi, ne ispunjavate osnovne uvjete za priznanje prava na mirovinu.

Adela Ko ler Hohn jec, dipl. jur.

Prethodni članakCijepanje i spajanje čestica
Sljedeći članakNaknada štete od lovačkog društva
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.