Rođena sam 23. 10. 1956., imam 34 godine i 2 mjeseca radnog staža. Prestala sam raditi 15. 12. 2009. na temelju sporazumnog otkaza. Od tada sam prijavljena na Zavodu za zapošljavanje i primam naknadu koju bih trebala primati do 23.10.2011. kada ću navršiti 55 godina života i kada bih trebala ostvariti pravo na prijevremenu starosnu mirovinu. Zanima me kada ću moći ostvariti pravo na prijevremenu mirovinu po sada važećim odredbama Zakona o mirovinskom osiguranju za prijevremenu starosnu mirovinu i imam li pravo do tada na kakvu naknadu?
Prema članku 27. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju pravo na prijevremenu starosnu mirovinu ćete moći ostvariti 23.4.2012. kada navršite 55 godina i 6 mjeseci života jer imate već sada više od 30 godina i 6 mjeseci mirovinskog staža, tj. prema Vašim navodima, do 15.12.2009., kada vam je prestao radni odnos imali ste 34 godine i 2 mjeseca mirovinskog staža. Pravo na naknadu koju dobivate na temelju prijave kod Zavoda za zapošljavanje imali ste do 23. 10. 2011., a od 24. 10. 2011. prestaje Vam pravo na naknadu neovisno o tome što ćete prema sada važećem Zakonu o mirovinskom osiguranju pravo na prijevremenu starosnu mirovinu moći ostvariti 23. 4. 2012.

Prethodni članakGospodarski susret u koprivnici-EU-fondovi za poljoprivrednu i prehrambenu tehnologiju
Sljedeći članakRok za izgradnju adekvatnih spremnika za stajski gnoj produžen do 1. srpnja 2017.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.