Imam 33 godine radnog staža, rođena sam 05.07.1960.g.. Interesira me da li ispunjavam bilo kakav uvjet za mirovinu, odnosno kada stječem pravo za prijevremenu mirovinu. Kada imam pravo na punu starosnu mirovinu?
Izračun kada možete u mirovinu možete dobiti u svakoj podružnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i na internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje www.mirovinsko.hr – upišite pitanje ,,Kada mogu u mirovinu?“ otvorit će vam se stranica u koju ćete upisati tražene podatke i dobiti datum kada možete u mirovinu. Kod obračuna uvjeta za odlazak u mirovinu često ulogu ima datum kada ste zasnovali radni odnos, prekidi radnog odnosa, ponovno zasnivanje radnog odnosa i sl.

Daniela SUKALIĆ, dipl. iur.

Prethodni članakZa pčelare osigurano 51,6 milijuna kuna
Sljedeći članakMilijunta litra iz mljekomata
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.