Općinski sud je proveo ovrhu za dugovanje i upisao tužitelja na polovicu moje kuće za dug od 8000 eura iako polovica te kuće vrijedi više od 50.000 eura. Žalba mi je odbijena, što da učinim i kome da se obratim, te što još sve mogu napraviti?
Konkretan odgovor vam ne mogu dati jer iz vašeg pisma nemam dovoljno informacije. Ne znam na temelju kakve odluke je sud proveo uknjižbu, prodaju, na koju ste odluku uložili žalbu koja je odbijena i sl. Ako je postupak proveden po odredbama Ovršnog zakona trebala bih barem znati koje je godine ovrha započeta jer se zbog čestih izmjena Ovršnog zakona isti primjenjuje ovisno na godinu pokretanja ovrhe. Odaberite odvjetnika, predočite svu dokumentaciju kojom raspolažete pa će vam odvjetnik savjetovati što dalje. Ukoliko nemate materijalna sredstva, možete zatražiti od Ureda državne uprave u vašoj županiji da vam odobri besplatnu pravnu pomoć.

D.S., dipl.iur.

Prethodni članakMože li se otkupiti državno zemljište?
Sljedeći članakU tijeku prijave za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije za 2017. godinu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.