Grad je postavio prometni znak o zabrani prometovanja ukupne težine 5 tona. Tražili smo da nam se napravi alternativni put, međutim to nije ispoštovano i dva vozila se ne mogu mimoići. Potpisana je peticija od strane 159 poljoprivrednika, ali grad nema razumijevanja i šalje policiju, a policija kažnjava vozače traktora. Što nam je dalje činiti?
Obzirom da je grad postavio navedeni prometni znak, a imajući u vidu činjenicu da ste u sudskom sporu, napominjemo da se prometni znakovi proizvode, postavljaju i održavaju u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, Zakonom o javnim cestama, Pravilnikom o održavanju i zaštiti javnih cesta. Stoga predlažemo da se pismenim putem obratite Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske kao nadležnom tijelu državne uprave te zatražite stručno mišljenje od Uprave za cestovni i željeznički promet i infrastrukture, Sektora cestovnog prometa u svezi, kako opravdanosti postavljanja navedenog prometnog znaka, tako i način njegove primjene uz dodatnu napomenu da ste kao poduzetnici vlasnici OPG-a koji se isključivo bave poljoprivrednom proizvodnjom navedenim jednostranim činom grada stavljeni u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale poduzetnike jer ne možete navedenom cestom koja se koristi više od 50 godina doći do svojih poljoprivrednih parcela, a da vam nije unatoč traženju osiguran alternativni put do istih.

Alan VAJDA, mag. iur.

Prethodni članakRevija “Vina od davnina”, danas i sutra u Laubi – 13. i 14. travnja
Sljedeći članakSastavljanje predugovora
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.