Moja obitelj i ja živjeli smo u zajedničkom domaćinstvu od 1985. g. do 1995. g. s gospodinom koji nije imao obitelj, bio je socijalni slučaj. Mi smo ga uzdržavali, adaptirali smo njegovu kuću u kojoj smo stanovali. Godine 2005. pojavili su se neki njegovi pranećaci koji su ishodili da se na kući upišu kao vlasnici i sada traže od nas isplatu vrijednosti te nekretnine. Da li kao obitelj koja je adaptirala kuću i uzdržavala njihovog rođaka imamo kakva prava?
Imate pravo tražiti da oni vama isplate vrijednost koju ste adaptacijom uložili u kuću, odnosno možete tražiti da se utvrdi vrijednost kuće prije adaptacije i nakon adaptacije. Nasljednici mogu tražiti isplatu vrijednosti kuće prije nego što ste svojim sredstvima izvršili adaptaciju, a ne sadašnju vrijednost kuće.

Prethodni članakHBOR malim izvoznicima i izvoznicima početnicima osigurao 5 milijuna kuna izvoznog prometa
Sljedeći članakLokalnim akcijskim grupama isplaćeno 933 tisuće kuna iz IPARD-a
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.