Nakon porodiljnog prešla sam iz jedne tvrtke u drugu i ostao mi je čitav stari godišnji. Dakle, nisam ga koristila u staroj firmi nakon porodiljnog nego sam počela raditi u novoj firmi. Znam da se to prije moglo prebacivati, ali sad vidim da se 2011. g. zakon promijenio, no nisam sigurna da li se to odnosi na moj slučaj. Mogu li sad u novoj firmi koristiti stari godišnji ili sada sve kreće iz početka kao kad se prvi put zaposliš?
Stari poslodavac vam je trebao isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor. Godišnji odmor se više ne prenosi kod novog poslodavca.

M. D., dipl. iur.

Prethodni članakRaspisan natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2016.
Sljedeći članakDTS ili TDS smjesa?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.