Kuća je sagrađena prije 1968. g., a renovirana prije tri godine, s tim da smo dogradili garažu 10×4 metra bez gornje ploče, samo je pokrivena gredama i crijepom. Trebam li legalizirati garažu jer je povezana s kućom?


Obzirom na kvadraturu garaže trebali bi tražiti legalizaciju, ali bi bilo najbolje da točan podatak zatražite od nekog arhitekta koji bi prethodno trebao pogledati tu garažu i izvršiti točnu izmjeru, obzirom da odluku o potrebi legalizacije utječe i stupanj izgrađenosti, opremljenosti i sl. građevine.

Prethodni članakMatija Cetinić Frankos najbolji je mladi poljoprivrednik u Hrvatskoj 2017.
Sljedeći članakNužni dio izvanbračnog djeteta
Daniela Sukalić, dip. iur.
Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirana je pravnica i stalna suradnica Gospodarskog lista od 2009. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1990. godine, iste godine počela je raditi kao odvjetnička vježbenica. Nakon završenog studija prava pohađala je poslijediplomski studij iz kaznenog prava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od prosinca 1994. godine do veljače 2018. godine radila je kao odvjetnica u Križevcima te se pretežno bavila obveznim, trgovačkim, ovršnim, obiteljskim, nasljednim, radnim i upravnim pravom. Veliko iskustvo stekla je na području zemljišno-knjižnog i vlasničkog prava. Dugi niz godina bila je članica Upravnog odbora Odvjetničkog zbora Koprivničko-križevačke županije. Završila je edukaciju za izmiritelja u Hrvatskoj udruzi za mirenje u Zagrebu 2012. godine. Edukaciju za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz Europskih fondova završila je 2014. godine, što joj omogućava obavljanje konzultantskih poslova u tom području. Sada je zaposlena u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske, u pravnom sektoru.