Zajednica udruga hrvatskih povrćara i Gospodarski list, u suorganizaciji s brojnim relevantnim institucijama u hrvatskoj poljoprivredi i sektoru povrćarstva, ponovno organizira jedini stručni skup na kojem okuplja hrvatske povrćare koji će se 1. i 2. prosinca održati u poznatom i ugodnom ambijentu hotela Terme u Svetom Martinu na Muri.

Pozivamo vas da dođete i sudjelujete na ovom seminaru koji objedinjuje najnovija saznanja i aktualne informacije iz povrćarstva. Namijenjen je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama iz sektora proizvodnje povrća. Mnogobrojni dosadašnji sudionici, prvenstveno sami povrćari kojima je seminar najviše namijenjen, izrazili su zadovoljstvo što na seminaru u kratkom roku saznaju najnovije i najkvalitetnije informacije koje im pomažu ojačati vlastitu poljoprivrednu proizvodnju i prodaju te osim toga upoznaju ili sreću ponovo ljude iz iste branše. Jedan od ciljeva seminara je i povezivanje i udruživanje  – jer zajedno povezani možemo puno više!

Na seminaru će se predstaviti aktualnosti u proizvodnji i trženju povrća. Kroz izlaganja eminentnih stručnjaka omogućit ćemo sudionicima seminara uvid u aktualnu problematiku proizvodnje i zaštite povrća, kao i o uvođenju novih proizvoda i tehnologija u proizvodnji povrća. U skladu sa strategijama Europske unije i Zelenog plana, održat će se i rasprave o ekološkoj proizvodnji i biološkoj zaštiti povrća.

Novost je da će dio predavanja održati sami proizvođači. Oni će u svojim izlaganjima ukazati na teškoće i izazove s kojima se susreću u proizvodnji povrća. Održat će se i tradicionalni okrugli stol na kojem donositelji odluka, državnih institucija i jedinica lokalne samouprave daju odgovore na goruća pitanja proizvođača.

Ovaj seminar predstavlja najbolje što povrćarska proizvodnja može predstaviti u Hrvatskoj. Stoga ne čudi ugled koji ovaj stručni skup ima zahvaljujući vrhunskim uvjetima i organizaciji. Svoj uspjeh seminar duguje i velikom broju sponzora koji su nas pratili i koji su na Seminaru pronašli dobar razlog i uvjete prezentirati svoje proizvode i usluge svim najznačajnijim proizvođačima povrća u Republici Hrvatskoj i svim ostalim sudionicima.

PRIJAVITE SE NA SLUŽBENOJ INTERNETSKOJ STRANICI SEMINARA HRVATSKO POVRĆE:

https://hrvatsko-povrce.hr  (QR kod)

Možete se prijaviti i na e-mail:

info@gospodarski-list.hr

Više informacija možete saznati na telefon:

01/3843 222

Mogućnost razvoja hrvatskog povrćarstva postoji. Zajedno napravimo sljedeći korak !

*Smještaj rezerviraju sami sudionici

 Aktivnosti Seminara odvijat će se u prostoru hotela Terme Sveti Martin. Sudionici Seminara imaju povlaštenu cijenu smještaja koji trebaju sami rezervirati:

T: tel+385 40 371 111

E: info@termesvetimartin.com
Prilikom rezervacije naglasite/napišite kod: POVRĆARI2022.
Više o hotelu:
https://www.termesvetimartin.com

https://hrvatsko-povrce.hr

Prethodni članakOdržana 2. međunarodna konferencija o biodinamičkoj poljoprivredi u jugoistočnoj Europi
Sljedeći članakU Puli održani 3. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.