40 dag mljevenih keksa
25 dag mljevenih oraha
1,5 kg banana
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
10 dag čokolade
3 dl slatkog vrhnja
4 dl soka od naranče
sok od limuna

Mljevene kekse prelijte sokom od naranče i dobro promješajte. Posebno izmješajte margarin i šećer u prahu. Dodajte natopljene kekse, mljevne orahe i promješajte, da dobijete kompaktnu smjesu. Ovu smjesu razdijelite na dva dijela. Kalup za tortu obložite folijom pa po njoj premažite polovinu nadjeva, banane poškropite limunovim sokom i poslažite ih na nadjev. U drugi dio nadjeva dodajte rastopljenu čokoladu i sve dobro promješajte. Ovu smjesu rasporedite po bananama pa izravnajte. Istucite slatko vrhnje i njime premažite tortu. Tortu stavite u hladnjak da se stvrdne pa je izvadite iz kalupa.

Prethodni članakKinder lada
Sljedeći članakHrvatski poljoprivrednici moraju naučiti kako povući novac iz europskih fondova
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.