width=Podloga:
Gotova svjetla biskvitna podloga za tortu Ø 26 cm
2 slastičarske beze podloge Ø 26 cm

Krema:
– 70 dag jagoda
– 4 žlice rakije od trešanja
– 2 žlice šećera u prahu
– 5 dl slatkog vrhnja
– 1 kremfiks
– 2 vanilin šećera

Ukrašavanje:
– 2 dl slatkog vrhnja
– 1 vanilin šećer
– 5 dag jagoda

Priprema: Očišćene i oprane jagode razrežite na četvrtine i poškropite rakijom od trešanja, pospite šećerom u prahu i ostavite oko 2 sata neka se dobro natope. Čvrsto istucite slatko vrhnje pomiješano s kremfiksom i vanilin šećerom, te u njega lagano umiješajte marinirane jagode.

Postupak: Gotovu biskvitnu podlogu položite na tanjur za tortu i oko nje namjestite obruč za tortu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja s jagodama razmažite na biskvitnu podlogu, pokrijte beze podlogom i lagano pritisnite. Na to razmažite ostatak tučenoga slatkog vrhnja s jagodama i pokrijte drugom beze podlogom. Tortu ostavite najmanje 5 sati u zamrzivaču.

Ukrašavanje: Odstranite obruč i tortu prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Slatko vrhnje s vanilin šećerom istucite u šlag pa time premažite cijelu tortu i ukrasite jagodama.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKolač od krem banana
Sljedeći članakSvatovske kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.