Podloga:
Gotova svjetla biskvitna podloga za tortu Ø 26 cm
2 slastičarske beze podloge Ø 26 cm

Krema:
– 70 dag jagoda
– 4 žlice rakije od trešanja
– 2 žlice šećera u prahu
– 5 dl slatkog vrhnja
– 1 kremfiks
– 2 vanilin šećera

Ukrašavanje:
– 2 dl slatkog vrhnja
– 1 vanilin šećer
– 5 dag jagoda

Priprema: Očišćene i oprane jagode razrežite na četvrtine i poškropite rakijom od trešanja, pospite šećerom u prahu i ostavite oko 2 sata neka se dobro natope. Čvrsto istucite slatko vrhnje pomiješano s kremfiksom i vanilin šećerom, te u njega lagano umiješajte marinirane jagode.

Postupak: Gotovu biskvitnu podlogu položite na tanjur za tortu i oko nje namjestite obruč za tortu. Polovicu tučenog slatkog vrhnja s jagodama razmažite na biskvitnu podlogu, pokrijte beze podlogom i lagano pritisnite. Na to razmažite ostatak tučenoga slatkog vrhnja s jagodama i pokrijte drugom beze podlogom. Tortu ostavite najmanje 5 sati u zamrzivaču.

Ukrašavanje: Odstranite obruč i tortu prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. Slatko vrhnje s vanilin šećerom istucite u šlag pa time premažite cijelu tortu i ukrasite jagodama.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKolač od krem banana
Sljedeći članakSvatovske kiflice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.