width=PODLOGA:
– Gotova svijetla biskvitna podloga ø 26 cm
– Tri slastičarske beze podloge ø 26 cm

KREMA:
– 2 pudinga od čokolade
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 5 dl mlijeka
– 5 žlica šećera
– 10 dag maslaca
– 3 žumanjka
– 5 dl slatkog vrhnja

Priprema:
Prašak za puding razmutiti s malo mlijeka i zakuhajte u ostatak mlijeka. Ohladite povremeno miješajući da se ne stvori korica. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu i žumanjcima, pa dodajte kuhanom pudingu i sve dobro izradite. Dio kreme ostavite za ukrašavanje. Čvrsto istucite slatko vrhnje.

Postupak:
Biskvitnu podlogu položite na tanjur za posluživanje torte i premažite trećinom čokoladne kreme, a kremu tučenim slatkim vrhnjem. Sve lagano pritisnite beze podlogom. Ponovite postupak tako da završite s tučenim slatkim vrhnjem. Tučenim slatkim vrhnjem premažite cijelu tortu i ukrasite rub ostatkom čokoladne kreme. Ostavite u hladnjaku do drugog dana kako bi se krema stisnula i beze kore malo otpustile.

Savjet:
Stranice torte ukrasite prženim listićima badema i čokoladnim bombonima.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKeksi od naranče s čokoladom
Sljedeći članakUdruživanje – uvjet daljnjeg razvoja hrvatskog voćarstva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.