Podloga:

✦200 g mljevenog Oreo keksa

✦30 g krem sira

✦60 g otopljenog maslaca

✦1 žlica šećera u prahu

Priprema: Pomiješati sve sastojke i utisnuti u kalup promjera 20 cm. Staviti u hladnjak.

Krema:

✦200 g borovnica

✦30 g šećera

✦1 žlica limunovog soka

✦300 g krem sira

✦80 g šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦250 ml vrhnja za šlag

✦1 vrećica mljevene želatine

Priprema: Borovnice, šećer i limunov sok kuhati 2 – 3 minute pa izgnječiti i ostaviti da se ohladi. Izmiksati krem sir sa šećerom u prahu i aromom pa dodati vrhnje za šlag i miksati dok krema ne postane čvrsta. Dodati ohlađene borovnice i umiksati i njih. Želatinu pripremiti prema uputi s vrećice i dodati ga u kremu tako da se u želatinu prvo umiješa žlica kreme pa sjedini s ostatkom kreme. Kre­mu rasporediti po podlozi i vratiti u hladnjak.

Ganache:

✦80 ml vrhnja za šlag

✦50 g čokolade za kuhanje

✦50 g mliječne čokolade

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja. Dodati obje vrste čokolade i pjenjačom mije­šati dok se ne otopi. Preliti po kremi i ukrasiti po želji. Držati u hladnjaku najmanje 3 sata prije posluživanja.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakIzmjene V. natječaja za provedbu podmjere 17.1 Osiguranje usjeva, životinja i biljaka
Sljedeći članakLedene mak kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.