width=

Podloga:
– Gotova biskvitna podloga za voće Ø 26 cm


Krema:
– 2 pakiranja Paradiz kreme okusa vanilije
(prašak za puding bez kuhanja)
– 5 dl slatkog vrhnja
– 4 dl kiselog vrhnja – manje masnoće


Priprema:
Kiselo i slatko vrhnje promiješajte i dodajte Paradiz kremu, miksajte dok ne dobijete željenu gustoću.


Nadjev:
– 50 dag kivija ili nekog drugog voća
-1 prozirni želatinozni preljev za torte

Postupak:
Biskvitnu podlogu stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu. Oko podloge namjestite obruč kalupa za tortu.
Gotovom kremom premažite biskvitnu podlogu i ostavite neko vrijeme u hladioniku.
Kivi narežite na tanke poške i složite na gornji dio torte.
Želatinozni preljev izradite prema naputku na pakiranju, prelijte voće i ostavite neka se želatina stvrdne. Prije posluživanja maknite obruč i rub torte ukrasite narezanim voćem.


Savjet:
Ukoliko na tortu stavljate smrznuto voće rasporedite ga po kremi dok je još smrznuto, pa ga odmah prelijte želatinom kako bi voće zadržalo oblik.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKviki gric
Sljedeći članakČokoladna ganache pita
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.