width=

Podloga:
– Gotova biskvitna podloga za voće Ø 26 cm


Krema:
– 2 pakiranja Paradiz kreme okusa vanilije
(prašak za puding bez kuhanja)
– 5 dl slatkog vrhnja
– 4 dl kiselog vrhnja – manje masnoće


Priprema:
Kiselo i slatko vrhnje promiješajte i dodajte Paradiz kremu, miksajte dok ne dobijete željenu gustoću.


Nadjev:
– 50 dag kivija ili nekog drugog voća
-1 prozirni želatinozni preljev za torte

Postupak:
Biskvitnu podlogu stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu. Oko podloge namjestite obruč kalupa za tortu.
Gotovom kremom premažite biskvitnu podlogu i ostavite neko vrijeme u hladioniku.
Kivi narežite na tanke poške i složite na gornji dio torte.
Želatinozni preljev izradite prema naputku na pakiranju, prelijte voće i ostavite neka se želatina stvrdne. Prije posluživanja maknite obruč i rub torte ukrasite narezanim voćem.


Savjet:
Ukoliko na tortu stavljate smrznuto voće rasporedite ga po kremi dok je još smrznuto, pa ga odmah prelijte želatinom kako bi voće zadržalo oblik.

 

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakKviki gric
Sljedeći članakČokoladna ganache pita
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.