width=

Podloga:
– 20 dag piškota ili petit keksa
– 1-2 žlice kakaa
– 5 dag maslaca

Krema:
– 20 dag tamne čokolade
– 40 dag ABC sira
– 10 dag šećera u prahu
– 4 jaja
– 3 dcl vrhnja za šlag
– 1 čep ruma po želji
Preljev:
– 2-3 dcl vrhnja za šlag

Priprema podloge: Samljeti kekse, dodati kakao i omekšali maslac, pa sve izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm.

Priprema kreme: Sir izmiješati sa šećerom, dodavati jedan po jedan žumanjak, te čokoladu otopljenu s vrhnjem. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na kekse i peći 45 minuta na 160 °C.

Priprema preljeva: Ohlađenu tortu premazati šlagom.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakBožićna slova
Sljedeći članakŠtefanijine šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.