PRIPREMITE ZA BISKVIT:
8 jaja
8 žlica šećera
12 žlica kesten pirea
3 žlice brašna
prašak za pecivo
PRIPREMITE ZA KREMU:
25 dag margarina
15 dag šećera
20 dag kesten pirea
20 dag čokolade
10 dag mjevenih badema
slatko vrhnje
PRIPREMA BISKVITA:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite snijeg. U drugoj posudi istucite žumanke, šećer, kesten, prašak za pecivo i brašno, dodate snijeg i lagano promiješate. Kalup za tortu obložite papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečen kolač ohladite, a zatim ga prerežite na dva dijela.
PRIPREMA KREME:
Pola čokolade rastopite i ostavite da se ohladi. Margarin i šećer pjenasto miksajte, dodajte kesten pire, bademe i rastopljenu čokoladu. Dobro promješajte. Na dno kalupa za tortu stavite prvi biskvit pa ga premažite kremom. Pokrijte ga drugim biskvitom. Ostavite tortu na hladnom da se krema stvrdne. Rastopite drugu polovicu čokolade i prelijte preko torte. Izmiksajte slatko vrhnje i ukrasite tortu.