width=Tijesto:
10 dag margarina
15 dag šećera
1 vanilin šećer
limunov sok
3 jaja
15 dag brašna
5 dag gustina
1/2 praška za pecivo

Krema:
1 puding od vanilije
10 dag šećera
5 dl mlijeka
25 dag margarina

Krokanat:
6 dag šećera
12,5 dag badema
malo margarina

Pjenasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i margarinom postupno dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo i gustinom. Tijesto ispecite u namaštenom i pobrašnjenom kalupu u obliku vijenca, promjera oko 24 cm. Skuhate puding sa šećerom u mlijeku, ohladite stalno miješajući i dodajte pjenasto izrađ eni margarin. Na vrh noža margarina pomiješate sa šećerom, sjeckanim bademima i miješajući zagrijavate dok smjesa na postane smeđ a – karamel. Istreste na nauljenu dasku i ohladite. Vijenac dvaput vodoravno prerežite. Donji list premažite marmeladom i kremom, a ostale listove samo kremom. Malo kreme osavite za ukrašavanje. Usitnjenim krokantom posipajte vijenac.

Prethodni članakKrafnice od sira
Sljedeći članakVoćne vrste za uzgoj na žici
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.