Pripremite:
– 15 dag brašna
– 5 dag šećera za preljev
– 40 dag šećera
– sol
– 10 dag hladnog maslaca za tijesto
– 20 dag maslaca sobne temperature za preljev
– 1 jaje
– 1 žlicica limunovog soka
– ¼ l vode
– 10 dag vrhnja
– 40 dag oraha
Priprema:
Za tijesto: Od 15 dag brašna, 5 dag šećera, prstohvata soli, 10 dag maslaca i jaja napravite tijesto i ostavite ga 30 minuta u frižideru.
Za karamel preljev: pomiješajte 40 dag šećera, limunov sok, ¼ l vode te kuhajte miješajući dok ne dobijete svijetlo sme đu smjesu. Karamelu skinite sa štednjaka, dodajte joj ¾ isjeckanih oraha, vrhnje i ostatak maslaca, te sve zajedno miješajte dok se svi sastojci ne stope. Ostavite da se karamela s orasima ohladi.
Razvaljajte tijesto, stavite u namašćeni kalup i pecite 35 minuta na 175 ºC. Ostavite da se 10 minuta hladi. Nakon toga gotovo tijesto prelijte smjesom od karamele i oraha, te stavite da odstoji preko noći.