width=

Pripremite:

– 15 dag brašna
– 5 dag šećera za preljev
– 40 dag šećera
– sol
– 10 dag hladnog maslaca za tijesto
– 20 dag maslaca sobne temperature za preljev
– 1 jaje
– 1 žlicica limunovog soka
– ¼ l vode
– 10 dag vrhnja
– 40 dag oraha

Priprema:

Za tijesto: Od 15 dag brašna, 5 dag šećera, prstohvata soli, 10 dag maslaca i jaja napravite tijesto i ostavite ga 30 minuta u frižideru.

Za karamel preljev: pomiješajte 40 dag šećera, limunov sok, ¼ l vode te kuhajte miješajući dok ne dobijete svijetlo sme đu smjesu. Karamelu skinite sa štednjaka, dodajte joj ¾ isjeckanih oraha, vrhnje i ostatak maslaca, te sve zajedno miješajte dok se svi sastojci ne stope. Ostavite da se karamela s orasima ohladi.

Razvaljajte tijesto, stavite u namašćeni kalup i pecite 35 minuta na 175 ºC. Ostavite da se 10 minuta hladi. Nakon toga gotovo tijesto prelijte smjesom od karamele i oraha, te stavite da odstoji preko noći.

Prethodni članakKolač od buče
Sljedeći članakMesni kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.