width=Za tijesto
– 10 dag masti
– 12 dag šećera
– 15 dag brašna
– 3 dag kakaa
– 1 žličica praška za pecivo
– 2 jaja
– 75 ml mlijeka

Za kremu
– 3 banane
– 6 dag naribane čokolade
– 500 ml vrhnje za šlag
– 2 paketa praha za učvršćivanje šlaga

Od navedenih sastojaka izradite tijesto i stavite ga u namašćen kalup promjera 26 cm da se peče oko 30 minuta na 170 º. Kada se biskvit ohladi izdubite ga ½ cm žlicom. Pri tom pazite da vam na rubovima uvijek ostane barem 2 cm biskvita. Izdubljene ostatke usitnite u zdjeli. Banane ogulite i po dužini prepolovite. Posložite ih po izdubljenom biskvitu. Vrhnje pomiješajte s prahom za učvršćivanje i naribanom čokoladom. Dobivenu kremu nanesite na biskvit, oblikujući kupolu. Po kremi pospite smrvljeni biskvit. Prije posluživanja tortu ostavite barem 2 sata u frižideru.

Prethodni članakJabučne košuljice
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.