Krema:
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦3 žlice oštrog brašna (30 g)
✦200 ml mlijeka
✦½ vrećice mljevene želatine
✦100 g bijele čokolade
✦250 g mascarpone sira
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Jaja, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom. Dodati razmućeno brašno u mlijeku bez grudica. Smjesu kuhati, neprestano miješajući nekoliko minuta dok se ne zgusne. U toplo dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi, a zatim dodati želatinu pripremljenu prema uputi s vrećice sa 2 žlice hladne vode i dobro izmiješati. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umiksati mascarpone i na kraju ručno umiješati prethodno umućeno vrhnje za šlag.
I još:
✦1 pakiranje piškota od 400 g
✦malo mlijeka za
✦umakanje piškota
✦500 g jagoda
Priprema: Uz vanjski rub kalupa za torte promjera 26 cm poslagati uspravno piškote kratko močene u mlijeku i to samo s unutrašnje strane (šećernu stranu piškote postaviti prema van). Po želji skratiti piškote. Na dno kalupa također poslagati piškote. Premazati s pola kreme. Po kremi rasporediti narezane jagode pa premazati ostatkom kreme. Dobro ohladiti, a zatim ukrasiti jagodama.
Recept iz knjige Moji brzi kolači