Tijesto:
✦10 dag maslaca
✦10 dag šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦25 dag glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Miksati omekšan maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaje, pa na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tijesto omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 30 minuta.
Krema:
✦½ l mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦20 dag šećera
✦80 dag milerama
✦45 dag smrznutog šumskog voća
Priprema: Od mlijeka oduzeti par žlica, te pomiješati s pudingom i šećerom, te ukuhati u ostatak mlijeka. U vruće dodati mileram. Tijesto razvaljati tanko, na veličinu 28 – 30 cm u promjeru. Kalup za tortu promjera 26 cm namastiti i pobrašniti, pa u dno i na stranice utisnuti tijesto, te izbockati vilicom. Na tijesto staviti vruću kremu, a na kremu rasporediti smrznuto šumsko voće. Staviti peći 60 – 70 minuta na 170 °C. U sredini će biti još mekano, ali će se hlađenjem stisnuti.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice