Tijesto:
✦10 dag maslaca
✦10 dag šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦25 dag glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo

Priprema: Miksati omekšan maslac sa šeće­rom i vanilin šećerom, dodati jaje, pa na kra­ju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tijesto omotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na 30 minuta.

Krema:
✦½ l mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦20 dag šećera
✦80 dag milerama
✦45 dag smrznutog šum­skog voća

Priprema: Od mlijeka oduzeti par žlica, te pomiješati s pudingom i šećerom, te ukuhati u ostatak mlijeka. U vruće dodati mileram. Tijesto razvaljati tanko, na veličinu 28 – 30 cm u promjeru. Kalup za tortu promjera 26 cm namastiti i pobrašniti, pa u dno i na stra­nice utisnuti tijesto, te izbockati vilicom. Na tijesto staviti vruću kremu, a na kremu ras­porediti smrznuto šumsko voće. Staviti peći 60 – 70 minuta na 170 °C. U sredini će biti još mekano, ali će se hlađenjem stisnuti.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakRolada Karaka
Sljedeći članakHrvatski poljoprivrednici najviše u EU koristili financijske instrumente PRR-a
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.