width=Pripremite za kore:
– 8 jaja
– 8 velikih žlica šećera
– 8 velikih žlica mljevenih oraha
– 6 velikih žlica mrvica

Pripremite za kremu:
– 1 margarin za kreme
– 8 velikih žlica mljevenog šećera
– jedan samljeveni vanilin šećer
– 14 dag mljevenih oraha
– 2 rebra smekšane čokolade (od 100g)
– 2 velike žlice ruma 

 

Priprema kore:
Sve mjere prepolovite i pecite iz dva puta kore. Umutite žumanjke sa šećerom. Posebno umutite bjelanjke. U posudu s žumanjcima dodate naizmjenično orahe, umućen snijeg od bjelanjaka i mrvice. Postavite papir za pečenje na dno oblika za torte (24 cm), a rubove blago nauljite i svaku koru pecite po 20 minuta na 180°C.

Priprema kreme:
Razmekšani margarin pomiješate sa šećerom i vanilin šećerom. Dodate orahe i čokoladu i rum. Izmiksate da se dobije jednolična krema. Svaku koru prerežete na pola i razdijelite kremu na 5 dijelova. Premažete prvom petinom kreme prvu koru, pa drugu i treću. Za četvrtu koru treba više kreme (2/5), jer se torta namaže ovom kremom i okolo. Ukrasite tortu i stavite je na hlađenje preko noći. 

Prethodni članakAmeričke kocke
Sljedeći članakAgroekonomika – Isplativost proizvodnje presadnica povrća
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.