Sastojci:
✦140 g maslaca
✦100 g šećera u prahu
✦6 jaja
✦130 g čokolade za kuhanje
✦140 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦100 g kristal šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 g džema od marelice
Priprema: Miksati omekšan maslac sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne postane kremasto. Dodati žumanjke i miksati do guste pjene. Otopiti čokoladu na pari, dodati u smjesu i kratko izmiksati, pa dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Istući bjelanjke pa im polako dodati kristal šećer i vanilin šećer. Snijeg bjelanjaka lagano dodati u smjesu i žlicom sjediniti. Peći u kalupu promjera 24 cm obloženom papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 40 – 50 minuta. Ohlađenu tortu prerezati vodoravno, premazati obje polovice džemom i spojiti ih. Premazati izvana tortu džemom.
Glazura:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦60 g maslaca
✦2 žlice ulja
Priprema: Na pari otopiti maslac s čokoladom i uljem. Preliti po torti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode