Podloga:
– 12 piškota
– 1,25 dl crnog vina
– 5 dag šećera
– malo korice cimeta
– 3 klinčića
Krema:
– 20 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 žlice slatkog vrhnja
– 20 dag kesten pirea
– 3 žlice ruma
Ukrašavanje:
– 5 dag kesten pirea
– 2,5 dag maslaca
– 1 žlica šećera u prahu
– malo čokoladne glazure
Priprema kreme: Pjenasto istucite maslac, šećer i vanilin šećer. Čokoladu otopite na pari i umiješajte slatko vrhnje, dodajte smjesi s maslacem. Kesten pire dobro izradite s rumom i sve zajedno umiješajte u kremu.
Postupak: Zakuhajte crno vino sa šećerom, cimetom i klinčićem i ostavite neka se ohladi, pa time natopite piškote. Kalup torte u obliku trokuta veličine 30 x 10 cm obložite aluminijskom folijom. Dio kreme žlicom nanesite u sam vrh trokuta, pa na njega složite jedan red namočenih piškota. Na njih nanesite kremu, potom složite piškote u dva reda. Ponovite postupak još jednom i završite s piškotama poslaganim u tri reda. Tortu u obliku trokuta ostavite najmanje 3 sata u hladioniku.
Ukrašavanje: Tortu iskrenite na pladanj za posluživanje i skinite foliju. Cijelu tortu premažite preostalom kremom od kestena. Kesten pire, maslac i šećer umiješajte u glatku smjesu. Izradite oblike od kestena i polovicu glazirajte u čokoladnoj glazuri. Glaziranim kestenima ukrasite rubove torte.
Recept iz knjige Torte bez pećnice