width=Podloga:
– 12 piškota
– 1,25 dl crnog vina
– 5 dag šećera
– malo korice cimeta
– 3 klinčića
Krema:
– 20 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 žlice slatkog vrhnja
– 20 dag kesten pirea
– 3 žlice ruma

Ukrašavanje:
– 5 dag kesten pirea
– 2,5 dag maslaca
– 1 žlica šećera u prahu
– malo čokoladne glazure

Priprema kreme: Pjenasto istucite maslac, šećer i vanilin šećer. Čokoladu otopite na pari i umiješajte slatko vrhnje, dodajte smjesi s maslacem. Kesten pire dobro izradite s rumom i sve zajedno umiješajte u kremu.

Postupak: Zakuhajte crno vino sa šećerom, cimetom i klinčićem i ostavite neka se ohladi, pa time natopite piškote. Kalup torte u obliku trokuta veličine 30 x 10 cm obložite aluminijskom folijom. Dio kreme žlicom nanesite u sam vrh trokuta, pa na njega složite jedan red namočenih piškota. Na njih nanesite kremu, potom složite piškote u dva reda. Ponovite postupak još jednom i završite s piškotama poslaganim u tri reda. Tortu u obliku trokuta ostavite najmanje 3 sata u hladioniku.

Ukrašavanje: Tortu iskrenite na pladanj za posluživanje i skinite foliju. Cijelu tortu premažite preostalom kremom od kestena. Kesten pire, maslac i šećer umiješajte u glatku smjesu. Izradite oblike od kestena i polovicu glazirajte u čokoladnoj glazuri. Glaziranim kestenima ukrasite rubove torte.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakBečke kocke Violeta
Sljedeći članak1. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.