width=Podloga:
20 dag bijele čokolade
15 dag kukuruznih smokija

Nadjev:
2 pakiranja ledenog deserta okusa stracciatelle
4 dl mlijeka
2 pakiranja ledenog deserta okusa čokolade
2 dl mlijeka

Ukrašavanje:
bijele čokoladne mrvice
crne čokoladne mrvice

Priprema podloge:
Čokoladu razlomite i otopite u lončiću na pari. Kukuruzne smokije istresite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i valjkom za tijesto zdrobite u srednje velike komade. Čokoladu pomiješajte s kukuruznim smokijima, popunite dno oblika za tortu promjera 24 cm, obloženog papirom za pečenje, te zagladite površinu.

Priprema nadjeva:
Ledeni desert okusa stracciatelle pripremite s 4 dl hladnog mlijeka prema naputku na poleđini vrećice. Ostavite u zamrzivaču 1/2 sata da se stvrdne.

Postupak:
Ledeni desert okusa stracciatelle pomoću dviju žlica u hrpicama na razmake stavljajte na podlogu u kalupu za tortu. Ledeni desert okusa čokolade na isti način stavljajte u međuprostore.
Tortu ostavite najmanje 3 sata u zamrzivaču.

Prije posluživanja maknite obruč za tortu, pa tortu ukrasite čokoladnim bijelim i crnim mrvicama, te kornetima ili kukuruznim smokijima.
Savjet: Umjesto kukuruznih smokija možete upotrijebiti kukuruzne pahuljice.

Recept iz knjige Torte bez pećnice

Prethodni članakHamburger šnite
Sljedeći članakKako dobiti intenzivan miris vina na sortu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.