Ako tražite brz i jednostavan recept za sočan čokoladni desert koji će oduševiti vaše nepce, topla čoko torta je pravi izbor! Mekana, intenzivno čokoladna i neodoljivo kremasta, savršeno se slaže s kuglicom sladoleda ili malo tučenog vrhnja. Bilo da je pripremate za posebnu priliku ili jednostavno želite uživati u slatkom trenutku, ovaj recept će vas osvojiti na prvi zalogaj!

U nastavku saznajte kako je pripremiti korak po korak!

Sastojci:

✦300 g mliječne čokolade

✦300 g čokolade za kuhanje

✦250 g maslaca

✦6 jaja

✦3 žlice šećera

✦2 žlice brašna

✦2 vanilin šećera

Priprema: Obje vrste čokolade otopiti s maslacem na pari. Ostale sastojke pjenasto umutiti, te dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu s maslacem. Sjediniti, pa uliti u kalup za torte promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći oko 30 minuta na 160 °C. Poslužiti toplo sa sladoledom, šlagom, voćem ili sl.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Nutella rapsodija

Prethodni članakTradicionalno korištenje samoniklog bilja otoka Krka
Sljedeći članakVodič kroz suzbijanje korova u ratarskim usjevima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.