Sastojci:

30 dag mljevenih keksa
20 dag šećera u prahu
25 dag margarina
10 dag čokolade
2 dcl džusa
20 dag mljevenih oraha
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
šlag za ukrašavanje

Priprema čokoladne podloge: Izmiješajte 30 dag mljevenih keksa, 10 dag šećera u prahu, 10 dag čokolade i 2 dcl džusa tako da u kekse dodate šećer, onda džus i otopljenu čokoladu.

I krema: 25 dag mljevenih oraha prelijte s 50 ml vrućeg mlijeka i dodajte 10 dag šećera u prahu i na kraju 12 dag izmiksanog margarina.

II krema: skuhajte 2 pudinga od vanilije u pola litre mlijeka. Kada se ohladi, dodajte 13 dag margarina i izmiksajte. U kalup za tortu stavite čokoladnu podlogu pa nju premažite kremom od pudinga i na kraju kremom od oraha. Površinu torte ukrasite šlagom i posipajte mljevenim orasima.

Prethodni članakParfe kocke
Sljedeći članakGOSPODARSKI KALENDAR
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.