Sastojci:

30 dag mljevenih keksa
20 dag šećera u prahu
25 dag margarina
10 dag čokolade
2 dcl džusa
20 dag mljevenih oraha
1/2 l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
šlag za ukrašavanje

Priprema čokoladne podloge: Izmiješajte 30 dag mljevenih keksa, 10 dag šećera u prahu, 10 dag čokolade i 2 dcl džusa tako da u kekse dodate šećer, onda džus i otopljenu čokoladu.

I krema: 25 dag mljevenih oraha prelijte s 50 ml vrućeg mlijeka i dodajte 10 dag šećera u prahu i na kraju 12 dag izmiksanog margarina.

II krema: skuhajte 2 pudinga od vanilije u pola litre mlijeka. Kada se ohladi, dodajte 13 dag margarina i izmiksajte. U kalup za tortu stavite čokoladnu podlogu pa nju premažite kremom od pudinga i na kraju kremom od oraha. Površinu torte ukrasite šlagom i posipajte mljevenim orasima.

Prethodni članakParfe kocke
Sljedeći članakGOSPODARSKI KALENDAR
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.