Parfe kocke. Idealan i jednostavan izbor za sve koji vole kremaste kolače; mekani i sočan biskvit s prozračnom i laganom kremom koja se topi u ustima.

Pripremite za tijesto:
4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode

Pripremite za kremu:
1 dl mlijeka
5 žumanjaka
15 dag šećera
vanilin šećer
2 dag želatine
6 dl slatkog vrhnja

Priprema tijesta: Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješate brašno i snijeg od bjelanjaka. Pecčeni biskvit stavite na podlogu za posluživanje torte, oko njega namjestite prsten oblika željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema krema: Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostavite da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruće dodajte želatinu. Smjesu ohladite i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Recept iz knjige “Moji najbolji kolači” 

Prethodni članakDžem od jabuke i bundeve
Sljedeći članakTorta bajadera
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.