PRIPREMITE: 2 lista biskvita

ZA NADJEV:
650 dag marelica
12 listića želatine
75 dag svježeg kravljeg sira
12 dag šećera
2 vanilin šećera
neprskani limun
6 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
listiće metvice

Želatinu namočite u hladnu vodu. Mikserom dobro izmiješajte ocije đeni sir s obje vrste šećera, te naribanom koricom i sokom limuna. Iscijeđ enu želatinu malo zagrijte i otopljenu umiješajte
u smjesu od sira. Na kraju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja. U kalup stavite biskvitni list, na njega rasporedite očišćene marelice (ostavite 6 za ukras). Ulijte nadjev od sira i ostavite 3 sata u hladnjaku. Drugi biskvitni list narežite na 12 kriški. Izvadite tortu, pa po rubu načinite 12 ružica
od preostalog tučenog vrhnja, poslažite polovice marelica. Naslonite kriške biskvita. Pošećerite, ukrasite listićima metvice.

Prethodni članakNajbolja bajadera
Sljedeći članakBranje, sušenje, čuvanje i upotreba ljekovitog bilja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.