Bajadera

229

TIJESTO:
10 dag margarina
25 dag brašna
5 dag šećera
1 jaje
velika žlica kakaa
2 žlice vrhnja
1/2 praška za pecivo

BISKVIT:
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećera
5 žlica brašna

KREMA:
7 dl mlijeka
25 dag šećera
1 vanilin šećer
5 žlica gustina
5 dag čokolade
25 dag margarina

GLAZURA:
7 dag čokolade
5 dag maslaca
2,5 žlice mlijeka
2,5 žlice šećera

TIJESTO: U brašno pomiješano s praškom za pecivo razmrvite margarin, dodajte šećer, jaje, kakao i vrhnje te izradite prhko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Podijelite ga na dva dijela, razvaljajte i pecite na preokrenutoj strani lima.

BISKVIT: Izradite biskvit i ispecite ga u istoj veličini lima kao i kore. Ohlađ en uzdužno prerežite.  

KREMA: Obje vrste šećera i gustin izradite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalom mlijeku. U vruće dodajte čokoladu da se rastopi i ohladite. U ohlađ eno dodajte pjenasto izra đen margarin. Kremom premažite koru prethodno navlaženu mješavinom ruma i mlijeka, na nju položite biskvit, premažite ga kremom, stavite navlaženu koru, premažite kremom, na nju stavite biskvit i sve ukrasite čokoladnom glazurom.

GLAZURA: Miješajte na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTuti – fruti
Sljedeći članakTorta od marelica i sira
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.