width= – 50 dag brašna
– 25 dag maslaca
– 25 dag šećera
– 2-3 žumanjka
– 2 kg rabarbare
– sok od jednog limuna
– 3 bjelanjka
– 20 dag šećera u prahu

Od brašna, omekšanog maslaca, šećera i žumanjaka zamijesite tijesto i ostavite neko vrijeme u hladnjaku. Operite, ogulite i izrežite na sitne komadiće rabarbaru. Utisnite tijesto u lim i složite rabarbaru po njemu. Zalijte sokom od limuna (po želji možete i pošećeriti). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta na 200 Cº. Istucite bjelanjke i šećer u prahu i smjesu nanesite na kolač. Pecite još 7-8 minuta.

Prethodni članakSorbet od limuna
Sljedeći članakKolač od šljiva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.