2  Budućnost ekološke proizvodnje u Hrvatskoj
3  Prijava bolesti životinja
4  Prva Državna izložba buše
5  Registar vinograda i podrumska evidencija
6  Stanje na tržištu stoke
7  Savjetovanje uzgajivača ovaca i koza i izložba sireva
8  PRAVNI SAVJETI – Izgubljena parnica
9 – 10 STRUČNI SAVJETI – Mlado vino mijenja boju
11 Sudanska trava za krmu
13 Zašto treba zaorati slamu i kukuruzovinu?
15 Maksimalna svestranost i učinkovitost
16 Lišajevi na voćkama – nametnici ili ne?
17 – 18 Velika ovogodišnja štetnost gusjenica sovica
19 – 20 Propadanje koštičavog voća
21 – 22 Povrće za kasnu jesen
23 Uzgoj korjenastog povrća u loncima
25 Jesenske boje lišća
26 Sobna azaleja cvate zimi
27 Šimšir – stoljetni ukras
29 Kapar – okus Mediterana
30 Vremenska prognoza
31 – 46 Mali gospodarski savjetnik: ČUVANJE I ZAŠTITA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA NA GOSPODARSTVU
48 Prirodni konzervansi ukidaju rok trajanja hrane
49 Pisali smo prije 100 godina
50 Superintenzivni uzgoj voćaka
51 – 52 Uzgoj šipka (2)
53 Novi nasadi škrleta
54 Portugizac – mlado vino
55 O vinu uz vino
56 – 57 Bosiljak – za vedar duh, zdravo tijelo i
ukusno jelo
58 Zarazna kržljavost pilića
59 – 60 U potrazi za živičarkom
61 Koza – svojeglava sveznalica
62 Lame zamijenile koze
63 – 65 Najčešći začini za kobasice i salame
67 Radi li vaše srce pravilno?
69 – 71 RECEPTI – Slavonska tlačenica

Prethodni članakNarančina brda
Sljedeći članakSlavonska tlačenica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.