12. Natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 3. Natjecanje u oranju u konjima Republike Hrvatske održat će se

 

13. rujna (subota) 2014. godine od 09:00 sati

na prostorima Poljoprivredno-prehrambene škole Požega

Ratarnička 3, Požega

 

koja se održavaju u organizaciji Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO) i Požeško-slavonske županije.

 

U sklopu manifestacije će se održati i izložba poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

 

Domaćin ovogodišnjih natjecanja je Požeško-slavonska županija, a pobjednici u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak, sudjelovati će na 62. Svjetskom natjecanju u oranju koje će se sljedeće godine održati u Danskoj.

 

Natjecanje u oranju u Republici Hrvatskoj posljednjih 11 godina među poljoprivrednicima pobuđuje velik interes kao manifestacija koja ih okuplja oko stručnih edukacija i vještina, natjecanja i popratnih izložbi poljoprivrednih proizvoda, opreme i mehanizacije. Do danas je osnovano 18 županijskih udruga orača, koje su članice HUONO-a i koje nose teret održavanja županijskih natjecanja orača, zajedno sa Savjetodavnom službom i lokalnom samoupravom.

 

 

Program:

09:00 svečano otvaranje natjecanja

11:00 – 15:00 12.Natjecanje u oranju Republike Hrvatske

12:00 – 14:00 3. Natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske

15:00 – 16:00 program konjogojstvenih udruga – prikaz vuče trupaca i revijalna utakmica u vožnji dvoprega

18:30 svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika oba natjecanja

Prethodni članakPrikupljanje prijedloga programa informiranja i promocije poljoprivrednih proizvoda- traje do 30. rujna 2014.
Sljedeći članakIntegrirana zaštita koštičavih voćaka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.