Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za dovršeno ulaganje u sklopu operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima. Korisniku Rub d.o.o. iz Velikog Grđevca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji isplaćeno je 1.334.663,35 kuna za ulaganje u dovršenje i opremanje objekta za preradu voća i povrća. Ujedno je nabavljena i sljedeća oprema: stroj za automatsko iskorištavanje voća, stroj za automatsko punjenje plastičnih čaša, stroj za pakiranje, stroj za usitnjavanje voća i povrća, pakerica sa pužem i vagama, stroj za guljenje i čišćenje korjenastog povrća, vakumski kotao te sušara voća i povrća.
Do sada je korisnicima unutar Operacije 4.2.1. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 20 milijuna kuna, a popis svih korisnika možete pogledati ovdje.

Prethodni članakPetir predlaže konkretne mjere za spas mljekarskog sektora
Sljedeći članakSeminar – Hrvatsko povrće
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.