2. Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske – CroVin jedinstven je stručni skup koji se održava danas i sutra /28.veljače  ̶  1. ožujka 2019. na Veleučilištu u Požegi u organizaciji Gospodarskog lista i Infomarta. Domaćin ovog skupa je Veleučilište u Požegi.

Vinogradarstvo i vinarstvo u Hrvatskoj poljoprivredna je djelatnost čiji značaj prelazi okvire poljoprivredne proizvodnje i pridonosi između ostalog i boljoj turističkoj ponudi i ukupnom dojmu i ugledu države.  

Želja je organizatora da CroVin postane tradicionalno okupljanje hrvatskih vinogradara i vinara te da koristimo hrvatsku pamet u hrvatskom vinarstvu.

Jedna izreka kaže da vinograd ne treba gospodara nego slugu, no danas je osim radova u vinogradu presudno i dobro gospodarenje. A važan dio gospodarenja je i umijeće prodaje, odnosno trženja za koje je bitno brendiranje i marketing vina. To je ujedno i naziv prve sekcije na 2. CroVin-u, u kojoj će se čuti iskustva domaćih, ali i stranih stručnjaka na ovu temu, kroz izlaganja i dinamičnu raspravu na okruglom stolu.

U sekciji Aktualnosti  u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji, moći će se doznati koje su goruće teme hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, kroz prezentacije aktualne problematike i najnovijih saznanja o unaprijeđenju proizvodnje, bilo da se radi o zakonskim prijedlozima u ovom sektoru, o mogućnostima financiranja i poticanja proizvodnje, o teškoćama u zaštiti vinove loze te drugim teškoćama, ali i potencijalima kojima se može unaprijediti hrvatsko vinogradarstvo i vinarstvo.

Budući da je jedini način kako zadržati konkurentnost u sve zahtjevnijim uvjetima proizvodnje, pratiti svjetske trendove i koristiti najnoviju tehnologiju i proizvode koja se koristi u najrazvijenijim državama, u sekciji Nove tehnologije i novi proizvodi bit će prikazana najnovija dostignuća iz svijeta, s naglaskom na njihovu primjenu u Hrvatskoj.

Korisne informacije  informacije mogu se steći i zajedničkim druženjem, pa će se u sklopu CroVin-a održati i Dani otvorenih podruma, na kojem će se o vinu pričati i uz vino.

Svečano otvaranje skupa je u 11 sati, a u tijeku je okupljanje i registracija sudionika.

 class=
 class=
 class=