2. Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske – CroVin jedinstven je stručni skup koji se održava danas i sutra /28.veljače  ̶  1. ožujka 2019. na Veleučilištu u Požegi u organizaciji Gospodarskog lista i Infomarta. Domaćin ovog skupa je Veleučilište u Požegi.

Vinogradarstvo i vinarstvo u Hrvatskoj poljoprivredna je djelatnost čiji značaj prelazi okvire poljoprivredne proizvodnje i pridonosi između ostalog i boljoj turističkoj ponudi i ukupnom dojmu i ugledu države.  

Želja je organizatora da CroVin postane tradicionalno okupljanje hrvatskih vinogradara i vinara te da koristimo hrvatsku pamet u hrvatskom vinarstvu.

Jedna izreka kaže da vinograd ne treba gospodara nego slugu, no danas je osim radova u vinogradu presudno i dobro gospodarenje. A važan dio gospodarenja je i umijeće prodaje, odnosno trženja za koje je bitno brendiranje i marketing vina. To je ujedno i naziv prve sekcije na 2. CroVin-u, u kojoj će se čuti iskustva domaćih, ali i stranih stručnjaka na ovu temu, kroz izlaganja i dinamičnu raspravu na okruglom stolu.

U sekciji Aktualnosti  u vinogradarskoj i vinarskoj proizvodnji, moći će se doznati koje su goruće teme hrvatskog vinogradarstva i vinarstva, kroz prezentacije aktualne problematike i najnovijih saznanja o unaprijeđenju proizvodnje, bilo da se radi o zakonskim prijedlozima u ovom sektoru, o mogućnostima financiranja i poticanja proizvodnje, o teškoćama u zaštiti vinove loze te drugim teškoćama, ali i potencijalima kojima se može unaprijediti hrvatsko vinogradarstvo i vinarstvo.

Budući da je jedini način kako zadržati konkurentnost u sve zahtjevnijim uvjetima proizvodnje, pratiti svjetske trendove i koristiti najnoviju tehnologiju i proizvode koja se koristi u najrazvijenijim državama, u sekciji Nove tehnologije i novi proizvodi bit će prikazana najnovija dostignuća iz svijeta, s naglaskom na njihovu primjenu u Hrvatskoj.

Korisne informacije  informacije mogu se steći i zajedničkim druženjem, pa će se u sklopu CroVin-a održati i Dani otvorenih podruma, na kojem će se o vinu pričati i uz vino.

Svečano otvaranje skupa je u 11 sati, a u tijeku je okupljanje i registracija sudionika.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje