U organizaciji Zagrebačkog maslinarskog instituta, dana 4. i 5. veljače 2017., održat će se 2. Festival maslina u Zagrebu.

Zagrebački maslinarski institut provodi dvostruko slijepu analizu maslinovih ulja prema najvišim svjetskim standardima kakvoće. Kemijsku analizu ulja će provesti Zavod za javno zdravstvo Šibenik, a organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja provest će udruga “OLEA” iz Šibenika, čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni za kušače maslinovog ulja.

Ovim putem pozivamo naše vrijedne maslinare da dostave svoja ulja na analizu do 10. siječnja 2017. Uzorke (1/2 litre) treba poslati u staklenoj tamnoj boci (smeđa ili zelena) na adresu udruge A. Šenoe 37, Mala Gorica, 10431 Sv. Nedjelja.

Zajedno s uzorkom treba dostaviti popunjeni Prijavni obrazac, te potvrdu o uplati kotizacije na račun udruge (IBAN: HR8224840081105771810, Model HR99): 300 Kn za ocjenjivanje i svečanu večeru ili 250 Kn samo za ocjenjivanje ulja.

Osim ocjenjivanja i prodaje maslinovih ulja na Festivalu će biti održan Stručni skup, te niz radionica za edukaciju građana o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja, kako kušati ulje i prepoznati njegove poželjne karakteristike, ali i mane.

Više informacija možete pronaći na www.zagreboliveinstitute.hr. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na info@zagreboliveinstitute.hr

 

Termin održavanja Festivala: 4. – 5. veljače 2017.

Mjesto održavanja: Zagrebački velesajam, paviljoni 7 i 7a i Gastro Globus

Organizator festivala: Zagrebački maslinarski institut

Augusta Šenoe 37, Mala Gorica, 10.431 Sveta Nedjelja

Prethodni članakNova isplata za ruralni turizam iz IPARD-a
Sljedeći članakČišćenje na farmi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.