U petak, 4. lipnja 2019. godine  počinje jedna od najvećih izložbeno-prodajnih i tradicijskih manifestacija u Ličko-senjskoj županiji i široj regiji koja ima međunarodni karakter u organizaciji Ličko-senjske županije i JU Razvojne agencije LSŽ – LIRA  te u suorganizaciji Grada Gospića.  

Manifestacija se održava pod  visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i  Predsjednika Hrvatskoga sabora te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva,poduzetništva i obrta.

Na izložbi  će se predstaviti    oko 270 izlagača iz gotovo svih hrvatskih županija i susjednih područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i  Makedonije.

Izložba iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika i izlagača koji kroz izložbu prikazuju autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne predmete karakteristične za krajeve iz kojih dolaze.

Izlagači su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, mala trgovačka društva, udruge, zadruge, javne ustanove koje skrbe o zaštićenim područjima, škole. Osim izložbeno-prodajnog dijela održava se i kulturni program uz nastup brojnih kulturno umjetničkih društava.  U sklopu manifestacije održava se i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše te izložba ličke ovce pramenke kao i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije proizvedenih na području Ličko-senjske županije.

Potičući daljnji razvoj i povećanu kvalitetu autohtonih proizvoda Like, manifestacija “Jesen u Lici” od velikog je značaja za Ličko-senjsku županiju te kao takva ima značajnu ulogu u poticanju razvoja kontinentalnog turizma.

Tijekom trodnevne manifestacije koja traje do nedjelje, 6. listopada, očekuje se više desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati  u domaćim delicijama i brojnim zanimljivostima.

Dođite i pogledajte, osluhnite i kušajte Jesen u Lici, 4.-6. listopada 2019.godine, Trg Stjepana Radića, Gospić !

Cijeli program pročitajte OVDJE

Prethodni članakTko je šampion 27. Državne stočarske izložbe?
Sljedeći članakNajštetnija bolest u vinogradima – apopleksija!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.