Kako je najavljeno na prošlotjednoj sjednici savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije, ovogodišnji 3. nacionalni Dani okusa,   održati će se od 18. – 28.11.2022. godine. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo turizma i sporta.

Ovaj jedinstveni festival hrvatske gastronomije od ove se godine održava po novom konceptu. Njime se želi dodatno naglasiti vlastiti identitet pojedine regije i njezinih lokalnih, posebno eno-gastronomskih osobitosti, a time i ukupne turističke prepoznatljivosti.

Tijekom desetodnevnog trajanja u ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi tradicije. U ponudi će se naći po dva različita menija od najmanje tri slijeda i to u jednoj od odabranih cjenovnih grupa počevši od 95,00 kn na dalje.

Posjetiteljima će to biti idealna prilika da po posebno pogodnim cijenama uživaju u okusima i mirisima hrvatskih tradicijskih jela, jela spravljenih od tradicijskih namirnica na tradicionalan način, ali i onih pripremljenih u suvremenoj kulinarskoj obradi i prezentaciji.

Ovaj projekt se realizira u suradnji s 11 županijskih turističkih zajednica pa tako i festival zapravo objedinjuje 11 regionalnih manifestacija:

 • Okusi Srijema i Slavonije (Vukovarsko-srijemska županija)
 • Okusi Zlatne Slavonije (Požeško-slavonska županija),
 • Okusi graničarskog Posavlja (Brodsko-posavska županija)
 • Okusi Podravine i Slavonije (Virovitičko-podravska županija),
 • Okusi Podravine i Prigorja (Koprivničko-križevačka županija),
 • Okusi Banovine, Moslavine i Posavine (Sisačko-moslavačka županija),
 • Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja (Bjelovarsko-bilogorska županija),
 • Okusi Varaždinskoga kraja (Varaždinska županija),
 • Okusi Zagorja (Krapinsko-zagorska županija),
 • Okusi Zagrebačkoga kraja (Zagrebačka županija)
 • Okusi planine i mora (Ličko-senjska županija). 
Prethodni članakU e-savjetovanju pravilnik za potpore poljoprivrednicima koji koriste zemljište zaštićeno kao kulturno dobro
Sljedeći članakObjavljena rang lista za Neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.