19. lipnja (četvrtak) 2014. godine u 18:30 sati

Amfiteata,  Kampus Sveučilišta, Dubrovnik

 

 

Terra Madre Balkan je podmreža velike svjetske Terra Madre mreže, čiji se predstavnici svake dvije godine susreću u Torinu. Okuplja preko 8.000 malih tradicijskih proizvođača iz cijelog svijeta i skupa sa sajmom Salone del Gusto predstavlja najveći događaj ove vrste na svijetu.

Nakon dvije manifestacije u Sofiji, Terra Madre Balkan mreža odabrala je Dubrovnik za treće susrete koji će okupiti zajednice hrane (food communities) iz jugoistočne Europe. Više od 200 delegata doputovat će u Dubrovnik iz 11 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Crne Gore, Republike Makedonije, Rumunjske, Srbije i Turske. Događaju koji je dobio pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića i Ministarstva poljoprivrede, prisustvovat će predsjednik Slow Food-a Carlo Petrini.

 

Manifestacija se odvija i u okviru 2014. Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

 

Više na: http://www.kinookus.com.hr/index.php/hr/dummy-cat-list/657-terra-madre-balkan-2014

Prethodni članakNatapanje u voćnjacima
Sljedeći članak53. IALB Dani 2014. u Republici Hrvatskoj – Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca i 1. EUFRAS konferencija
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.