Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Mihalj Stipe isplaćeno je 3.258.518,71 kuna za završeno ulaganje u sklopu IPARD mjere 101 (Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva).

Korisnik je izgradio i opremio objekt za tov goveda i držanje krava dojilja (sustav krava-tele) i modernizirao sustav, poboljšao kvalitetu proizvoda i konkurentnost na tržištu te dostigao EU standard u pogledu zaštite okoliša i dobrobiti životinja. Uz ovu isplatu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2014. godini do sada je isplatila ukupno 154  IPARD projekta u iznosu od 113 milijuna kuna.

 

Prethodni članakPojava visoko patogene influence ptica na području Europske unije
Sljedeći članakPZ “Zagrebački voćnjaci” prva proizvođačka organizacija u sektoru voća i povrća u Republici Hrvatskoj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.