width=

Na poplavom pogođenim područjima ostao je veliki broj kućnih ljubimaca koje dežurne ekipe na terenu sustavno spašavaju. Obzirom da nema dovoljno smještajnih kapaciteta za unesrećene životinje apeliramo na sve građane koji su u mogućnosti da udome kućne ljubimce o kojima se njihovi vlasnici trenutno ne mogu brinuti. Potencijalni privremeni udomitelji obavezno se moraju javiti kontakt veterinarima na poplavljenim područjima radi evidencije vlasništva životinja i privremenih udomitelja.

 

Ministarstvu poljoprivrede pristižu i brojni zahtjevi za sudjelovanjem volontera u spašavanju životinja na poplavljenim područjima. Poplava je ozbiljna situacija puna vidljivih i nevidljivih opasnosti. Podržavamo volju i želju volontera za nesebičnim pružanjem pomoći, no ne možemo dopustiti svjesno ugrožavanje njihovih života. Pomoć volontera svakako je potrebna u brizi za spašene životinje i organizaciji privremenog udomljavanja istih, te je njihovo sudjelovanje od velikog značaja.

 

Sve zainteresirane molimo da se jave u lokalne krizne stožere, tamo već prisutnim spasiocima.

 

Zahvaljujemo svim volonterima i udrugama na njihovom angažmanu u spašavanju životinja, organiziranosti i visokoj svijesti za skrb svih unesrećenih životinja.

 

Izvor:mps

Prethodni članakPoplavljeno 5178 hektara poljoprivrednih površina
Sljedeći članakDo dva milijuna kuna za strojeve i opremu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.