Lokalna akcijska grupa ”SAVA” koja djeluje na području Općina: Brdovec, Dubravica, Klinča Sela, Luka, Marija Gorica i Pušća te gradova Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja i Zaprešić organizira besplatna predavanja za poljoprivrednike, gospodarstvenike i organizacije civilnog društva sa svog područja.

 

Na predavanjima će sudionici saznati sve potrebne informacije o Mjerama Ruralnog razvoja; što i kako prijaviti te na koju Mjeru aplicirat, naučit će kako napisati poslovni plan, kako se upisati u upisnik poljoprivrednih proizvođača te mnoštvo drugih iznimno korisnik i zanimljivih podataka.

 

Predavanja će se održavati u zgradi komunalnog poduzeća Zaprešić d.o.o. na adresi Zelengaj 15, Zaprešić prema sljedećem rasporedu:

 

20.9.2016.(utorak)

17:00 do 17:30 – Kako se upisati  u upisnik poljoprivrednih gospodarstava

17:30 do 18:00 – Izračun ekonomske veličine

18:00 do 20:00 – Sve što trebate znati o Mjeri 6; ”Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”

 

21.9.2016. (srijeda)

16:00 do 20:00 – Kako napisati poslovni plan za Mjeru 6.1.; ”Potpora mladim    poljoprivrednicima” i 6.3.; ”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

 

24.9.2016. (subota)

09:00 do 15:00 – ”Od ideje do projekta”- radionica namijenjena organizacijama civilnog društva za projekte koji se NE prijavljuju na fondove Europske unije.

 

27.9.2016. (utorak)

18:00 do 20:00 – Sve što trebate znati o mjeri 4: ”Ulaganja u fizičku imovinu” – dosadašnja iskustva

 

28.9.2016. (srijeda)

16:00 do 20:00 – Kako napisati poslovni plan za Mjeru 4 ”Ulaganja u fizičku imovinu”

Podmjere: 4.1.;”Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”, 4.2.; ”Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda”, 4.3.;”Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju ili prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, 4.4.;Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva”

3.10.2016. (ponedjeljak)

18:00 do 20:00 – Kako ostvariti sredstva EU preko LAG-a SAVA; provođenje Mjera Ruralnog razvoja kroz LAG SAVA

 

5.10.2016. (srijeda)

16:00 do 20:00 – Kako napisati poslovni plan za Mjeru 6.2.; ”Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti” i 6.4.; ”Ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

 

 

Broj polaznika ograničen je na 20, stoga molimo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde na broj: 095 5937 630 ili mail: info@lagsava.hr

 

Prethodni članakPopis lokacija za skupljanje prazne ambalaže SZB-a
Sljedeći članakOd danas poljoprivrednici mogu podnijeti Jedinstvene zahtjeve za potporu za 2017. godinu- evo što se mijenja u odnosu na prethodnu godinu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.